Serbia thotë se ka penguar anëtarësimin e Kosovës në Organizatën Evropiane për Administrata Tatimore

Serbia vazhdon të lobojë kundër Kosovës në organizata të rëndësishme ndërkombëtare, ku këtë herë thonë se…

Facebook regjistron firmën e re të teknologjisë financiare në Zvicër

Gjiganti i rrjeteve sociale Facebook, duket se ka formuar një firmë të re të teknologjisë financiare.…

Ekonomia e Japonisë rritet me 2.1%

Ekonomia japoneze rifitoi vrull në tremujorin e parë, duke marrë nxitje nga eksportet dhe hedhur poshtë…

Arabia Saudite planifikon të reduktoj inventarët e naftës

Ministri arab i Energjisë, Khalid al-Falih, tha se vendet anëtare të Organizatës së Vendeve Eksportuese të…

Eksportet bujqësore u rritën me 110 milionë euro në vitin 2018

Vlera e produkteve bujqësore të eksportuara ka shënuar një trend rritës në 6 vitet e fundit.…

FMN serish ‘shkurton’ rritjen e ekonomisë botërore – do të arrijë 3.3% për 2019

Fondi Monetar Ndërkombëtar ka reduktuar përsëri parashikimin për rritjen e ekonomisë globale për 2019 për shkak…

Mbi 75% e punëtorëve në Kosovë kanë kontrata të përkohshme

Sigurimi i një vendi të punës në Kosovë, në vendin me papunësinë më të lartë në…

Të hyrat e Doganës së Kosovës për tre muaj arrijnë në 229.9 milionë euro

Dogana e Kosovës gjatë tre muajve të parë të këtij viti ka arritur të grumbullojë vlerën…

Kosova në top listën e vendeve me ekonominë më të keqe në botë për 2019-ën

Punësimet familjare, krimi dhe korrupsioni, niveli i lartë i papunësisë e inflacionit dhe ikja e të…

Shënon rritje Bruto Produkti Vendor

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Bruto Produktin Vendor” (BPV) për TM4 2018, sipas…